Het e-collar verbod omzeilen

Trainingsgoeroe's uit alle windstreken profiteren van het e-collar verbod in Nederland

Het sprookje; Als het verboden is dan is het geregeld!

Meer dan 100 jaar geleden werd het dragen van vuurwapens in het openbaar verboden omdat men besefte dat het in bezit van een wapen ervoor zorgt dat je sneller een wapen in gaat zetten. De eerste stap in de wapenwet was dat je geen vuurwapen mocht dragen in het openbaar. Je mocht wel een vuurwapen bezitten en achter de voordeur mocht je er ook mee rondlopen of er in handelen. Je begrijpt dat dit niet afdoende was om het gebruik van wapens terug te brengen en zo is het bezit en de handel van wapens verboden.

Laten we nu naar de e-collar kijken. In Nederland mag je een e-collar bezitten, verkopen en kopen, maar het gebruik ervan is verboden. Je kunt de e-collar dus kopen en bezitten.....en gebruiken zolang je maar niet betrapt wordt. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de wapenwet zitten we met de e-collar dus pas op een klein eerste stapje in de richting van een wet die zijn doel bereikt en te handhaven is. Dus laten we vooral niet achterover leunen en denken dat de wet het wel regelt!

Onlangs zagen we op Facebook dat een trainer uit de Verenigde Staten dit najaar(2024) naar Nederland komt om zijn training te demonstreren. Oftewel om zijn, door hemzelf ontwikkelde, slipketting, prikband en e-collar te promoten en te verkopen(dat mag). Het gebruik zal hij niet laten zien.(is niet toegestaan)

Dat is wat de onvolledige stroomband-wet ons tot nu toe heeft gebracht; stiekem gebruik van de e-collar, trainingsreisjes en trainers die uit alle windstreken komen om hun ‘tools’ te verkopen en daarbij heel hypocriet roepen dat je je natuurlijk wel aan de locale wetten moet houden.

Zucht, ik hoop zo dat hij de zaal niet vol krijgt en weer afdruipt...

Ondanks dat de wet niet voldoet zijn wel heel blij dat de e-collar en prikband niet meer zijn toegestaan. De slipketting en andere aversieve 'trainingsmiddelen' mogen daar, wat ons betreft, aan toegevoegd worden. Maar er is nog een weg te gaan...